Loading...

Diferențe între noi și ceilalți - Comunitatea online Biserica Protestantă Evanghelică

Mihai Vidjean
Mihai Vidjean Mar 11 '21
Doresc să știu punctual care sunt diferențele dintre noi și celelalte culte și biserici creștine de la Ortodocși, catolici, Reformați, toate celelalte biserici lutherane, vandenzi simpli, penticostali, baptiști, harismatici. Cer ca Marius să expună punct cu punct
0 0 0

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc Mar 12 '21

Vom analiza chestiunea și într-un studiu biblic.  Dar, nu vom analiza detaliat doctrinele altor culte ci doar de plano.

Pe mine mă intrigă să observ că alții din exterior încep să afirme ei cam ce credem noi, desigur proliferând niște minciuni. Nimeni nu cunoaște mai bine crezul unei comunități decât comunitatea. Noi va trebui să analizăm cel mai atent în ceea ce credem noi. Au venit și la mine tot felul de personaje care au încercat ei din exterior să-mi explice ce anume să credem noi cei din interiorul grupării, încercând să ateste ideea că ei ar fi mai în specialitate de a-mi spune mie ce să cred în gruparea din care ei nu fac parte. De aceea noi vom atinge doar elemente vădite de plano și desigur, este bine venită discuția aici pe forum.


Primul lucru pe care l-aș arăta este diferența dintre noi și toate celelalte religii necreștine. 


Toate religiile cu excepția creștinilor, iudeilor și musulmanilor, se închină la creație, la zei inventați de om care au murit sau sunt chipuri cioplite sau la o forță abstractă, cum este noua tendință New Age sau forme de Hinduism. Noi ne închinăm lui Dumnezeu despre care știm că este unicul Dumnezeu, creatorul cerurilor și pământului, format din trei persoane care toate una sunt și care prin persoana Fiului s-a întrupat în om, a înviat este la dreapta Tatălui și va veni din nou să ne ia la El, apoi să judece viii și morții. 

Oriunde căutăm fie în budism, fie în taoism, hinduism, șintoism, sau orice altă credință vom găsi mormântul discipolului sau al zeității. Dumnezeul nostru este creator și nu are mormânt, nu este la mormânt ci Domnul Nostru este viu.


Apoi, noi avem un Dumnezeu al libertății. Toate celelalte religii încearcă surghiunirea celor care nu cred așa ca ei. Dumnezeul nostru este unul al drepturilor și libertăților fundamentale, el l-a creat pe om liber cu drepturi și cu alegere. Dumnezeul nostru este însă cu mânie asupra celor care încearcă să restrângă libertatea celuilalt, El vrea alegerea liberă a omului dar tot odată El este furios asupra celor care caută denaturarea omului și a familiei formată dintr-un bărbat și o femeie.

0 0 0

Marius Leontiuc
Marius Leontiuc Mar 29 '21
0 0 0

You need to be a group member to post.

No images added

Advertisement

advertisementWEB DESIGN and WEB DEVELOPER :
Leontiuc Marius Sebastian -
coder 2012 - 2019

Flag Counter